sobota 15. února 2014

Myslím, že je na čase začít chránit svůj majetek proti zlodějům..

Bezdrátové alarmy

Dospěli jste i vy k názoru, že je na čase začít chránit svůj majetek proti zlodějům? Existují různé bezpečnostní prvky. Zapomenout byste neměli ani na bezpečnostní alarm. Oblíbené jsou bezdrátové alarmy.

O bezpečnostních alarmech

Bezpečnostní alarmy se skládají ze zabezpečovací ústředny, klávesnice alarmu, detektorů, zdroje napájení, signalizace narušení a případně z kabelů.
Bezpečnostní alarmy se liší svými funkcemi. Některé mají i mnohé nadstandardní, nebo dáte přednost jednoduššímu řešení? To už záleží na vás, co od zařízení očekáváte a kolik jste do něj ochotni investovat. Obecně dělíme bezpečnostní alarmy na drátové a bezdrátové.

Bezdrátové alarmy

Bezdrátové alarmy jsou oblíbené, protože vám umožní uspořádání prvků alarmu snadno měnit. Budete-li mít čidla na místě, kde vám přestaly vyhovovat, jednoduše je odmontujete a přesunete vedle. To je u drátového alarmu problém.
Bezdrátové alarmy mají vyšší pořizovací cenu, ale u drátového alarmu je vyšší cena za montáž. Je náročnější, protože je třeba schovat dráty do lišt, nebo do vnitřních omítek. Proto je typický spíše pro novostavby.

Bezdrátové alarmy vyžadují jednou za čas údržbu v podobě výměny baterií. Naopak oceníte, jak snadno se instaluje. Během chvilky bude zapojený.
Bezdrátové alarmy mají rozmanité funkce. Některé z těchto zařízení umožňují ovládání garážových vrat a bran. Ušetří vám tím každodenní činnosti a zpohodlní vám tak život. Z dalšího příslušenství je to např. zpracování kamerových záznamů, ukládání do paměti ústředny atd.
Speciálními zařízeními jsou GSM alarmy. Umožní vám ovládat váš dům na dálku. Budete mít vždy jistotu kvalitního zabezpečení, i když zrovna nejste doma.
Bezdrátové alarmy fungují díky wifi modulu. To umožňuje komunikaci ústředny s detektory a dalším příslušenstvím bezdrátově.

2 komentáře:

  1. Mám takový dotaz. Nedávno jsem si vedle domu postavil přístřešek na auto. Takový obyčejný - kovová konstrukce s plechovou střechou. Ta stavba vlastně nebyla nijak těžká. Stačila jen dobrá invertorová svářečka a měl jsem to za jedno odpoledne hotové. No ale k dotazu Přístřešek se pochopitelně nedá nijak zamknout. Nějaké zabezpečení bych k němu ale rád nechal nainstalovat. Existují nějaké takové alarmy, které by například byly citlivé na pohyb? Ale ne zase příliš citlivé, aby ho třeba náhodou nespouštěla naše kočka?

    OdpovědětVymazat
  2. Je potřeba některé části domácnosti opravdu proti těm zlodějům chránit. Manželovi se totiž stalo že odjel na dovolenou na 14 dní a poté co se vrátil, tak mu neznámý kriminálník odcizil celé zavlažování. To je tak strašná bolest když se vrátíte odpočinutí a najednou nemáte kde nalézat jistotu.

    OdpovědětVymazat