neděle 2. února 2014

Kvalitní pěnové matrace od společnosti Matraceno

Kvalitní pěnové matrace od společnosti Matraceno

Spánek, pro některé jen nutný odpočinek, pro jiné jedna z nejoblíbenějších činností. Ať už se hlásíte k jedné či druhé skupině, mějte na paměti, že v posteli strávíte jednu třetinu života. To, jak si především v noci tělo odpočine, ovlivní celý Váš den. Souhru skvělého odpočinku a příjemného startu do nového dne Vám zaručí spánek na kvalitní pěnové matraci.

Vlastnosti pěnové matrace

Studená pěna, ze které se matrace vyrábí, se dokonale přizpůsobuje každé Vaší poloze nejen ve spánku. Pohodlně podporuje správné držení těla a zároveň odvádí přebytečné teplo. Kombinací s pevnými lamelovými rošty zajistíte nejlepší podmínky pro odvětrávání postele, pěnová matrace se navíc automaticky přizpůsobí všem změnám polohy roštu.

Tvrdost a rozměry kvalitní pěnové matrace

Pro pohodlný a zdravý spánek je optimální výška matrace více než 15 cm a délkou by Vás měla přesahovat minimálně o 20 cm. Dalším důležitým ukazatelem, na který je třeba myslet, je také váha toho, kdo na ní spí. Pro lidi s větší váhou se doporučuje matrace tvrdší, pro ty drobnější zase měkčí varianta. Nejlépe však uděláte, když si matraci přímo vyzkoušíte. Pro větší komfort máte u nás možnost si ji zcela zdarma zapůjčit až domů. Pokud nebudete spokojení, bez udání důvodu ji vrátíte.

Tělo nezatěžuje matraci rovnoměrně

 Aby mohla matrace dobře plnit svoji funkci, musíme také zohlednit různou zátěž těla. Proto je u jednotlivých pěnových matrací uveden i počet zón. Čím více zón, tím kvalitnější odpočinek Vás čeká. Nejdůležitější je změkčení pánve kolen či ramen, naopak opora musí být v bederní oblasti, dále pak na šíji zádech a u chodidel. Měkčí zóna platí také pro oblast ramen a lýtek.

I kvalitní matrace potřebuje udržovat

Matrace k Vám patří stejně jako oblíbené oblečení, proto nezapomínejte pravidelně prát potah, jednou měsíčně ji otočit, což zabraňuje proležení a také ji občas provětrat – opřete ji na celý den o stěnu.
Nešetřete na kvalitním spánku, Vaše tělo i chuť užívat si života je k nezaplacení.

Žádné komentáře:

Okomentovat