sobota 21. června 2014

Zubadan Inverter – tepelné čerpadlo nejvyšší kvality

Zubadan Inverter – tepelné čerpadlo nejvyšší kvality

Na podobném principu jako u tepelného čerpadla vzduch/voda je využíváno například u chladniček, klimatizací a dalších podobných zařízení. Základním principem je použití vnější práce, která čerpá teplo z jednoho místa a následně přemisťuje na jiné. Výhody a celkovou charakteristiku tepelného čerpadla si zodpovíme v následujícím článku.
Jedno z nejznámějších a technologicky nejvyspělejších tepelných čerpadel nyní na trhu je právě Zubadan Inverter. Tento typ tepelného čerpadla splňuje veškeré nároky na vysokou spolehlivost a díky zvýšené energetické účinnosti funguje velmi efektivně i během zimních měsíců. Tepelná čerpadla této třídy tak mohou být využita nejen k samotnému vytápění, ale nyní také k plnohodnotnému ohřevu teplé vody, aniž by se musela dále elektricky dohřívat.

Zubadan Inverter – tepelné čerpadlo nejvyšší kvality

Tepelné čerpadlo pracuje i za velmi mrazivého počasí

Princip technologie s názvem Zubadan funguje tak, že chladivo je za provozu vstřikováno přímo pod hlavu kompresoru, čímž se dosáhne stabilního výkonu i při velmi nízkých venkovních teplotách. Díky této inovované patentované technologii je dosaženo velmi vysokého výkonu a lze dosáhnout výstupní teplotu topné vody až 55 °C (do – 15 °C).
Tepelná čerpadla Zubadan Inverter od Mitsubishi Electric zajišťují stálý potřebný výkon na takové úrovni, aby byla maximálně zachována tepelná pohoda a zajistil se potřebný komfort vytápění. Díky zrychlenému procesu odtávání, které běžně nezabere déle než tři minuty a prodloužení intervalů mezi odtávacími cykly, které nejsou kratší např. než 150 minut je tak zabezpečen stálý potřebný výkon.

Vyšší komfort a nižší náklady za energii

Dík vysokému výkonu a výstupní teplotě topné vody dochází k rychlejšímu ohřevu teplé vody, který trvá o více jak dvojnásobek méně času než v případě klasických tepelných čerpadel. Zákazníci si pořizují tepelná čerpadla nejen pro dosažení vyššího tepelného komfortu, ale také proto, že díky nim ušetří nemalou částku na nákladech za energii, potřebnou nejen na vytápění, ale i na ohřev teplé vody.

4 komentáře:

  1. Mockrát díky za článek. To se docela hodí. Právě nad nějakým tepelným čerpadlem v posledních několika měsících u nás doma přemýšlíme. Jen teda pořád nemáme úplně jasno v tom jaké teplné čerpadlo zvolit. Mně osobně se teda více líbí tepelná čerpadla vzduch-voda protože u nich není tak vysoká pořizovací cena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud na to máte peníze, tak bych určitě do tepelného čerpadla šel. Zvlášť v dnešní době to prostě dává smysl. Já si to bohužel dovolit nemůžu. Takové peníze našetřené nemám. Nad čím ale hodně přemýšlím jsou krbová kamna nebo vložka. To by podle mě u nás doma mělo smysl. Koukal jsem, že třeba zde se dá taková krbová vložka sehnat za dost rozumné peníze.

      Vymazat
  2. Zdravím, my jsme také vsadili na tepelné čerpadlo. Asi před rokem jsme rekonstruovali koupelnu, do čehož jsme investovali nemalé peníze, a to především do sanitárního vybavení. Bohužel běžné vytápění nebylo dostatečné, takže jsme museli část financí vložit i do nového tepelného čerpadla, které si nemůžeme vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem poměrně ráda, že jsme se s manželem dohodli, že budeme investovat do tepelného čerpadla. Rostoucí ceny energií a náklady na bydlení jsou opravdu šílené, takže to bez menších ústupků prostě nejde. Kromě čerpadla jsme si koupili i zahradní jezírko, které při koupi filtrace pro jezírka lehce nahradí i nákladný bazén.

    OdpovědětVymazat