pondělí 2. června 2014

Tepelné čerpadlo Vám ušetří až 50% ceny za vytápění a ohřev teplé vody

Tepelné čerpadlo Vám ušetří až 50% ceny za vytápění a ohřev teplé vody

Snižování nákladů na energii a dopady vytápění na životní prostředí. To jsou oblíbená témata poslední doby. Víte o tom, že z celkové dodané energie spotřebuje Vaše domácnost až 80% na vytápění a ohřev teplé vody? A právě tyto dva artikly Vám efektivně, výrazně úsporněji a současně také bez zatížení životního prostředí, zajistí kvalitní moderní tepelné čerpadlo.

Tepelné čerpadlo Vám ušetří až 50% ceny


I navzdory vyšší pořizovací ceně tepelného čerpadla, je tato investice v dnešní době velice rozumná. Návratnost je totiž, vzhledem k vysokým úsporám za energie, překvapivě rychlá.

Tepelná čerpadla typu vzduch/voda

Existuje několik typů tepelný čerpadel. Na našem trhu získávají stále větší význam Tepelná čerpadla typu vzduch/voda. A to hlavně díky své jednoduché a flexibilní instalaci a také vysoké energetické účinnosti. Tepelná čerpadla vzduch/voda mají velmi kompaktní rozměry, proto je jimi možné snadno nahradit libovolný stávající zdroj tepla. Jsou vhodná samozřejmě pro novostavby, ale současně také pro rekonstrukce již postavených objektů. Jako hlavní zdroj energie využívají všudypřítomný venkovní vzduch.

Tepelná čerpadla typu vzduch/voda

Výrobci tepelných čerpadel

V České republice existuje mnoho společností, nabízející tepelná čerpadla. Ze širokého výběru stojí za zmínku zejména tepelná čerpadla od výrobce Mitsubishi Electric. A to nejen kvůli tomu, že se jedná o nejznámějšího výrobce na trhu (funguje přes 85 let), ale hlavně díky jedinečným patentovaným technologiím. Tou nejznámější je technologie Zubadan. Díky této inovované technologii jsou tepelná čerpadla Mitsubishi Electric schopna dosahovat velmi vysoké energetické účinnosti i v zimních měsících. Další nespornou výhodou je rozsáhlé zastoupení po celé ČR. V době psaní článku je v ČR celkem 34 certifikovaných montážních firem.

Výrobci tepelných čerpadel

8 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Mockrát díky za článek. Právě nad nečím takovým teď taky přemýšlíme. Jen teda zatím nevíme jaký druh tepelného čerpadla zvolit. Asi jako nejlepší volba se nám jeví tepelná čerpadla země-voda Jediná nevýhoda u nich jsou ty větší počáteční náklady. Ale to by zase třeba mohla pokrýt dotace.

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mě jsou tepelná čerpadla super věc. Také jsem nad tím přemýšlel, ale je to bohužel dost drahá záležitost. Něco takového si teď ani náhodou nemůžu dovolit. Já teď spíš přemýšlím nad tím, že investuju do nějaké krbové vložky. Tento druh vytápění se mi taky líbí, navíc dřevo je pořád docela levné, takže nějaká ta úspora tam taky bude. Prý je to navíc i docela ekologické, což je určitě plus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím s vámi souhlasit. Také uvažuji nad přechodem na tuhá paliva. Krbové vložky jsou super, taky jsem se po nich díval, ale já spíš přemýšlím nad tím, že koupím krbová kamna. Myslím si, že ta by se k nám domů asi hodila trochu víc, než krbová vložka. Každopádně asi se shodneme na tom, že je důležité, že člověk nějak ušetří. :-)

      Vymazat
  4. Také bychom někde urgentně potřebovali ušetřit. Zjistila jsem, že na energiích budeme od příštího dubna platit až o 18 tisíc více měsíčně. To je strašně velká částka, jak toho asi docílíme? A to jsem ještě donedávna uvažovala o pořízení a href="https://www.saunaproject.shop/cs/">finské sauny domů. To je asi na pár let pasé, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  5. Právě to, jak ušetřit na vytápění je něco, co teď v poslední době hodně řešíme. Tepelné čerpadlo by bylo super, nicméně je to bohužel neskutečně drahé. Co se mi ale celkem zamlouvá je rekuperace. Díky ní by se prý také celkem výrazně daly snížit náklady na vytápění, tak nad tím teď hodně uvažujeme.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to tepelko je samozřejmě užitečná věc. I když samotné tepelné čerpadlo neudělá žádné velké zázraky. My jsme ho třeba doplnili ještě podlahami od https://www.floorforever.cz/ a díky tomu jsme fakt udělali dokonalé zateplení. Ale zase ne takové, u kterého by nám hrozilo to, že nám třeba začne plesnivět domácnost. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kdybych někdy měla více peněz a k tomu ještě zahradu s nějakou větší plochou na pěstování ovoce a zeleniny, hned bych si koupila ten systém zavlažování který ani nestojí tolik peněz. Člověk se musí také pravidelně odměňovat, nějak si ten život užívat.

    OdpovědětVymazat