středa 16. dubna 2014

Zařizujeme kuchyň: Výběr kvalitní vestavné chladničky

Výběr kvalitní vestavné chladničky nemusí být složitý

Pokud plánujete rekonstrukci kuchyně, je cesta vestavných spotřebičů určitě tou správnou. A rozhodně by mezi ně měla patřit také chladnička. Pojďme se tedy podívat na několik aspektů, podle kterých vestavné chladničky vybírat.

vestavná chladnička whirpool

Zaměřte se na objem

Tím prvním kritériem by měl být samozřejmě objem vnitřního prostoru, a to ať už se jedná o chladničku jako takovou, nebo chladničku kombinovanou s mrazákem. Je tak důležité zohlednit hlavně počet lidí v domácnosti, vaše potřeby na uchovávání jídla, a další aspekty. Ideální cestou je jít podle objemu stávající lednice. Pokud vám vyhovovala, zvolte podobný. S ním následně souvisí i vnější velikosti konkrétního typu, které musíte dodat tomu, kdo vám kuchyni vyrábí. Jedině tak bude vestavná chladnička dokonale sedět a zapadat do konceptu kuchyně.

Jednookruhovou, nebo dvouokruhovou?

Při výběru se také setkáte s dvěma možnými typy, a to buď jednookruhovými chladničkami, a také s dvěmaokruhovými. První možnost bohužel neumožní jednotlivou regulaci teplot v mrazáku, a zároveň v samotné chladničce. Stejně tak neumožní při odmrazování vypnout pouze jednu danou část. Na druhou stranu má zase menší pořizovací náklady, a také o něco nižší spotřebu.

kvalitní chladnička

Kam umístit mrazák?

Stejné dilema lze mít i v případě, kdy se rozhodujete nad umístěním mrazáku. První možnost, pokud vestavnou chladničku vybíráte, je spodní umístění. Je častější, a to hlavně z důvodu většího objemu a také lepší regulace. Mrazák umístěný nahoře zase poskytne lepší přístup, ale jeho celkový menší objem.

Zaměřte se na energetický štítek

Mnoho důležitých informací v případě, že vybíráte vestavné chladničky, vám zobrazí také energetický štítek. V současnosti je tou nejlepší energetickou třídou ta s označením A+++, přičemž z hlediska spotřeby elektrické energie jsou dobrou volbou i třídy A++, A+ nebo A. Na druhou stranu roční spotřeba lednice A je zhruba dvojnásobná než té v třídě A+++.

3 komentáře:

  1. Hodně dobré rady. Díky mockrát. Právě na modernizaci naší kuchyně se teď momentálně připravujeme. Nové vybavení včetně ledničky to určitě bude chtít také. Co se týče linky atd, tak musím říct, že mně osobně se teda mnohem víc líbí klasické kuchyně, ale manželka by naopak chtěla něco modernějšího, tak nevím. Ještě si o tom budeme asi muset promluvit.

    OdpovědětVymazat
  2. Když už si budete zařizovat kuchyň, tak nezapomeňte na to, co je opravdu důležité. Není tím ani myčka, ani kávovar, ani některé speciální skleničky na víno. Bezpochyby vám tam nesmí chybět moka konvička. Protože pouze s ní bude každá vámi připravená káva opravdu jedinečná!

    OdpovědětVymazat
  3. Jakmile nám dorazily peníze z výplaty v srpnu pokud si to dobře pamatuju tak jsme si na luceda.cz objednali nějaké dřevěné židle na zahradu a do nově zřízeného altánu. Udělalo nám to velkou radost protože jsme si mohli zase koupit věci které za to stojí.

    OdpovědětVymazat