pondělí 31. března 2014

PVC podlahy si získávají zpět svou oblibu

PVC podlahy si získávají zpět svou oblibu

Časy, kdy byly PVC podlahy a linolea nejrozšířenějším a nejvyužívanějším druhem podlahové krytiny již minuly. PVC nahradily moderní druhy podlahových krytin a zdálo se, že obliba PVC podlah bude stále upadat. V současnosti se ovšem obliba PVC podlahy opět zvyšuje v soukromé i komerční oblasti. Co je příčinou zvyšující se obliby?


pvc podlahy v kuchynipvc podlahy v šatně

PVC podlahy zkvalitnili výrobu a nabízí nové možnosti

V oblasti podlah v obytných prostorách i komerčních prostorách je hlavní důraz kladen na kvalitu materiálu. Starší typy PVC podlah nemohly s moderními materiály v tomto ohledu nijak soupeřit a svou kvalitou zaostávaly. Zaostávaly také v odolnosti povrchové úpravy a kvalitním designu. S příchodem nových výrobních metod a materiálů se ovšem kvalita PVC podlahy výrazně zvýšila. Svou odolností, povrchovou úpravou i vzhledem jsou schopny konkurovat ostatním podlahovým materiálům a jejich obliba a využívání tedy opět může stoupat.

Výhody moderní PVC podlahy?

Moderní podlahy z PVC disponují vysokou pružností. Díky tomu se minimalizuje riziko poškození při nárazu. Díky kvalitní povrchové úpravě jsou vysoce odolné proti mechanickému poškození. Zvýšený pohyb osob není problém. Pro využití v komerčním sektoru a místech s opravdu zvýšeným pohybem osob mohou být PVC podlahy i zátěžové. Dokáží izolovat hluk, snadno se udržují, protože nezadržují nečistoty. Mohou být vhodné i do prostředí pro alergiky. Využívány mohou být dokonce i v kombinaci s podlahovým vytápěním. Pokládka PVC podlah je rychlá a snadná.

pvc podlahy v koupelněpvc podlahy v knihovně


PVC podlahy vydrží dlouhodobě krásné. Musí se ale správně udržovat!

Správná údržba podlahy je dalším krokem ke spokojenému využívání. Údržba není nijak složitá, ovšem má svá pravidla, která se musí dodržovat. Správné a časté udržování a čištění PVC podlahy může významně prodloužit i její celkovou životnost. Samozřejmě se pro čištění nesmí využívat agresivní prostředky. Při vytírání se pak k vodě mohou přidat přípravky na vytírání elastických podlah. U některých druhů PVC podlah se také doporučuje jejich navoskování.

2 komentáře:

  1. Právě nad PVC podlahou jsme uvažovali když jsme dělali nové podlahy u nás doma. Nakonec jsme si to ale nechali vymluvit a raději investovali do vinylové podlahy. Byla sice o něco dražší, ale bylo nám řečeno, že i víc vydrží. Máme ji zatím zhruba půl roku a nikde ani škrábanec. Uvidíme jak se osvědčí časem. Zatím jsem s ní ale moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  2. Měla bych takovou otázku. Jak je to u PVC podlah s pokládkou? Je to složité? Právě PVC podlahy bychom domů hrozně chtěli. Manžel by rád pokládku zkusil sám, ale já si říkám, jestli by nebylo lepší si na to pozvat nějaké profesionály. Dobré věci jsem například slyšela o této firmě - http://www.tepold.cz/. Co myslíte?

    OdpovědětVymazat