sobota 15. března 2014

Moderní pružinové matrace

Moderní pružinové matrace

Především starší generace určitě pružinové matrace velmi dobře zná, jelikož v minulosti byly doslova jedinou možností, která se používala na postelích, či například na gauči. Pružinovou matraci však můžeme zakoupit i nyní, ale rozhodně je nutné říci, že její kvalita a hlavně vlastnosti jsou úplně někde jinde. Zatímco v minulosti byly pružinové matrace charakteristické svým vrzáním, to je v dnešní době eliminováno. A právě proto jsou některé typy těchto matrací nazývány jako taštičkové. Důvod pro to je zcela prostý. Jednotlivé pružiny jsou totiž všity právě do látkových taštiček, neboli pouzder, které tak zamezují vzájemnému tření, které bylo právě hlavním důvodem, proč matrace vrzala.

Kvalitní pružinová matrace z nabídky ověřené společnosti Matraceno
Kvalitní pružinová matrace z nabídky ověřené společnosti Matraceno


Nesporné výhody pružinové matrace

Samozřejmě pružinové matrace mají i své nesporné výhody. Tou hlavní je jejich maximální vzdušnost, jelikož v jejím středu je skutečně pouze vzduch, a tak matrace dokáže nejenom velmi rychle a efektivně odvádět přebytečné teplo z lidského těla, ale navíc může skvěle dýchat, a tak nehrozí, že by se uvnitř ní mohli množit plísně, nebo jiné mikroorganismy. Je tak ideální volbou například do míst, kde panuje zvýšená vlhkost, především tedy to starých domů, rekreačních chat a jiných objektů, kam může výrazněji pronikat voda, která kondenzuje.
kvalitní pružinová matrace

Tvrdosti pružinové matrace

Samozřejmostí této matrace je i to, že je možné ji získat v mnoha tvrdostech. Vše totiž u pružinové matrace závisí pouze na tom, jaké typy pružin jsou použity. A pokud vám stále tento typ připomíná doby dávno minulé, skutečně věřte, že technologie výroby a použité materiály jsou v dnešní době zcela jiné, a s těmi nepohodlnými již mají jenom máloco společného. Navíc jsou vzhledem k ceně poměrně oblíbeným prvkem do mnoha ložnic nebo dětských pokojů, a proto si našli celou řadu zákazníků, kteří zkrátka na pružinové matrace rozhodně nedají dopustit a jsou s nimi maximálně spokojeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat