úterý 28. června 2016

Neohrožujte sebe a svůj dům! Pořiďte si kvalitní zabezpečovací systém

Přemýšlíte o tom, jak zajistit, aby se Váš dům a majetek nedostal do hledáčku všudypřítomných nenechavců a zlodějů? I malá nepozornost (např. nedovřené okno) může být pochopena jako pozvání do vašeho domova. Kriminální živly jsou bohužel neustále ve střehu a jejich vynalézavost mnohonásobně převyšuje možnosti standardních bezpečnostních prvků (ploty, zámky, závory, hlídací psi atd.) Jak si s tím poradit? Dobrá zpráva je, že s narušiteli nemusíte bojovat sami. Po dobrých zkušenostech ze zahraničí se stále více českých domácností obrací na odborníky. Zkušení profesionálové z bezpečnostní agentury dokážou důkladně zabezpečit nejen rodinné domy a byty, ale i jiné prostory.


Proč se vyplatí svěřit zabezpečení domu profesionálům?

Zabezpečení domu je možné realizovat mnoha způsoby. Vždy mějte na paměti, že systém musí být efektivní, předvídavý a 100% spolehlivý. Metody dnešních zlodějů jsou na vysoké úrovni a zkoušet na ně vyzrát svépomocí je spíše iluze. Odborníci na bezpečnost studují nejen vývoj technologií zabezpečení, ale právě i metody narušitelů. Vycházejí tedy z poznatků a zkušeností, které běžně nejsou k dispozici. Proto se vyplatí nechat si bezpečnostní systém navrhnout tzv. na míru od profesionální bezpečnostní agentury. Bezpečnostní agentura se postará nejen o, často bezplatný, návrh a instalaci, ale i odborný servis a pravidelné revize.


Podle čeho poznáte kvalitní zabezpečení domu?

Domácí bezpečnostní systém, díky kterému budete mít klidný spánek, by měl splňovat několik pevně daných kritérií. Musí být pokryta všechna ohrožená místa. Ideální je, pokud se zkombinuje několik bezpečnostních prvků. Kvalitní bezpečnostní systém je tvořen pouze kvalitními komponenty. Podstatné je precizní sestavení a zapojení. Bezpečnostnímu systém dopřejte průběžný servis a kontrolu funkčnosti. V případě potřeby by mělo být možné systém rozšířit.

Nemusíte se bát příliš vysokých finančních nároků. Splnění všech těchto požadavků by rozhodně nemělo stát více než dům samotný. Solidní poskytovatel zabezpečení to vše dokáže nabídnout za rozumnou cenu díky efektivní spolupráci s výrobci a dodavateli technologií.

Jaké je ideální zabezpečení domu?

Dokonalé zabezpečení domu by mělo být realizováno 2 směry: mechanicky a elektronicky. Mechanickým zajištěním máme na mysli především bezpečnostní dveře, dvojitá okna, závory, mříže a zámky. Avšak i velmi robustní mříž či zámek mohou mít svá slabá místa. A pro tyto případy je zde elektronický zabezpečovací systém (též EZS) na bázi čidel a alarmů, dále doplněný např. o kamery či další prvky.


Jak funguje EZS?

Elektronický zabezpečovací systém řídí sofistikovaná ústředna, která bdí nad hlídanou oblasti. Díky nainstalovaným detektorům má o všem neustálý přehled. Pokud dojde k nežádoucí aktivitě, jakou může být pohyb osob (PIR čidla), rozbití okna, otevření dveří (magnetické kontakty), požár nebo zaplavení, čidla okamžitě předají potřebný signál. Dojde-li k narušení objektu, ústředna okamžitě zareaguje. Může např. spustit sirénu, varovat majitele pomocí hlasového hovoru, SMS či MMS, nebo dokonce vyrozumět pracovníka bezpečnostní služby na PCO společně s Policií ČR, hasiči a záchrannou službou. Je jen na vás, jaká telefonní čísla si do systému přednastavíte.


Alarm je jen začátek

Tím, že elektronický zabezpečovací systém nahlásí přítomnost zloděje, ještě nemusí být vyhráno. Důkaz v podobě videozáznamu pomůže nejen vyšetřovatelům, ale i vám např. při jednání s pojišťovnou o náhradě škody. Obecně se proto doporučuje zkombinovat EZS s kamerovým systémem. Bude za vás sledovat vnitřní i vnější prostory, vchody, vjezdy, garáže, sklep i zahradu.
Nemůžete-li si celý kamerový systém dovolit, stojí za zvážení přikoupit si k bezpečnostnímu systému alespoň jednu kameru či detektor se zabudovanou mini kamerou.
Díky kamerovému zabezpečení můžete kdykoliv vidět, co se u vás doma děje. Díky internetovému přenosu budete sledovat obraz živě na počítači, telefonu nebo tabletu. Přítomnost kamer navíc vyvolává v případných útočnících respekt k danému objektu. Často si pak svou akci raději rozmyslí, aby zbytečně neriskovali.


EZS usnadní váš život

Elektronický systém toho zvládne mnohem více. Kromě hlídání může také ovládat nejrůznější přístroje a spotřebiče v domácnosti – osvětlení, topení, klimatizace, zavlažování atd. Pro případ nouze tu je SOS tlačítko, které ocení např. děti nebo starší občané.


Ovládání? Je to hračka

Nemusíte se bát přílišné náročnosti ovládání. Aktivaci či deaktivaci zvládne každý bez ohledu na věk, v některých případech stačí i jen přiložit klíčenku na snímač. Systém lze ovládat i na dálku pomocí aplikace pro chytré telefonu. Díky napojení na pult centrální ochrany (PCO) bude váš domov střežen jako oko v hlavě.


Kvalitní zabezpečení domova pouze od profesionálů

Zbavte se strachu o bezpečnost vašeho domova. Společnost Top Security s.r.o., která má více než 20 let zkušeností s instalací těchto zabezpečovacích systémů, ráda doporučí vhodnou variantu i pro vás. Neváhejte a kontaktujte bezpečnostní agenturu Top Security (www.topsecurity.cz). Její pobočky najdete na mnoha místech po celé ČR. Mezi nabízené značky elektronických zabezpečovacích systémů patří JABLOTRON, PARADOX, SATEL, HONEYWELL, TEXECOM, RISCO atd. Společnost provádí nejen jejich profesionální instalaci, ale také odborný servis a pravidelné revize. Vše za dostupné ceny!

17 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. V Albertu jsem nebyla ani nepamatuji. My teď hodně potravin nakupujeme přes ten internet. Já sice vůbec nerozumím těm technologiím, ale vlastně mě to vůbec netrápí. Prostě si na tom mém smartfounu naťukám pár věcí, které nutně potřebujeme a nějaký cizí chlápek mi během 45 minut nese tašku plnou jídla. Takhle vypadá nakupování budoucnosti.

    OdpovědětVymazat
  3. Já sdílím stejný názor - nemít v domě nainstalovanou nějakou bezpečností technologii a spoléhat se na to, že lidé jsou přeci slušní a nikdo nás neokrade, je prostě čistý masochismus :-) Navíc do baráčku se snažíme neustále investovat, třeba tento měsíc jsme koupili nová krbová kamna od českého výrobce, takže bychom si určitě nepřáli, aby se tu něco rozbilo.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak nějaký pořádný zabezpečovací systém by se nám rozhodně hodil. Pořídili jsme si totiž pěkně drahý elektromobil, tak se teď trošku bojíme, abychom o něj nepřišly. Také se nám na dvorku před domem staví hybridní fotovoltaická elektrárna, tak snad vše dopadne dobře a seženeme dobrý systém, než nás okradou... :D

    OdpovědětVymazat
  5. Říkala jsem manželovi, že by bylo dobré si to naše hnízdečko taky trochu zabezpečit. On zase, že už nějakou dobu šetří na novou klimatizaci. Když jsem si vyhledala klimatizace do bytu Pardubice, tak na mě vyskočily takové částky, že bych si náš byteček zvládla zabezpečit 4x dokola. Tak jsem mu to taky hnedka dala důrazně najevo. Je nám teplo, ale nemusíme se bát kriminálníků.

    OdpovědětVymazat
  6. A to my jsme si právě také docela dost nedávno sháněli jedno takové vytápění domů a zrovinka jsme přemýšleli nad tím, u jaké firmy nebo kde to seženeme. No a nakonec nás napadlo mastertherm s jejich tepelnými čerpadly země-voda a bylo po problému. Tak jednoduché to bylo :D

    OdpovědětVymazat
  7. Betonové ploty jsou určitě fajn. Jsou bytelné někdy možná až moc působí poměrně dost robustním dojmem a a hlavně když už je jednou postavíte, tak se jich jen tak nezbavíte. Víte kolik stojí zbourat jeden betonový plot? Dost. Lepší mi přijde dřevěný plot. Vypadá to lépe a hlavně si pak můžu vzít třeba plotostřih https://www.testino.cz/plotostrihy a upravit si jak je libo.

    OdpovědětVymazat
  8. Pořádný bezpečnostní systém je v dnešní době podle mě nutnost. Myslím si ale, že některé drobné zlodějíčky dokáže odradit i taková "hloupost" jako pořádný plot. My například kolem domu máme svařované pletivo které je celkem vysoké, takže se dost špatně přelézá (věřte mi, zkoušela jsem to :D). To je podle mě určitě dobrý základ.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji moc za toto doporučení. I my jsme k nám domu hledali to pravé a nejideálnější řešení tohoto problému jménem zabezpečení a myslím, že jsme tomu docela dost efektivně kápli na kloub a vybrali jsme si odsud ... To, jestli jsme si vybrali opravdu dobře ale ukáže jen čas :) Jako ostatně je to se vším...

    OdpovědětVymazat
  10. Bohužel náš známý měl se zloději zkušenosti hned několikrát, což nás dovedlo k tomu, že jsme se raději rozhodli trochu investovat do zabezpečení našeho domu. Jelikož je můj manžel trochu kutil vzal si vše na starosti a do týdne jsme měli celý dům prošpikovaný kamerami, alarmy a různými čidly, která by nám měli zajistit, že se do domu už nikdo nedostane.

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímavé čtení, člověk aby se skoro bál u sebe doma. My zatím bydlíme v pronajatém bytě, nicméně se chystáme ke stavbě vlastního rodinného domu na vesnici u lesa a nějaký větší zabezpečovací systém máme již vybraný. S čím ale váháme je střecha. Přemýšleli jsme o tom, že zvolíme střešní tašky Tondach https://www.stavinvest.cz/produkty/krytiny-betonove-palene/tondach/, na které jsme slyšeli samou chválu.

    OdpovědětVymazat
  12. Tahle městská posedlost zabezpečením mě fakt dost fascinuje. Na vesnici máme všichni nízké dřevěné ploty a v životě u nás v ulici nikdo nic nevykradl. Proč? Protože jsme všichni opatrní. Když jede soused na dovolenou, řekne nám o tom a když vím, že je pryč a někdo se mu toulá po zahradě nebo před domem parkuje auto, tak to prostě řeším. Navíc jsou i různé finty, které odradí spolehlivě zloděje bez toho, aby do toho člověk investoval tisíce nebo dokonce v některých případech i desetitistíce.

    OdpovědětVymazat
  13. Nás vykradli už dvakrát, takže mi už došly nervy a rozhodla jsem se začít jednat. Nebaví mě být jen oběť a čekat, kdy se kdo zase objeví. Nakonec to tedy dopadlo tak, že jsem si koupila nové bezpečnostní dveře, které už zlodějům nejdou jen tak otevřít. Navíc u dveří máme i kameru, takže mají zloději smůlu.

    OdpovědětVymazat
  14. Poté, co nám realitní kancelář našla nové bydlení, došlo v domě zhruba do dvou týdnů k vloupání. Zloději si pravděpodobně mysleli, že v domě ještě nejsme tak zabydlení. Naštěstí je vyrušil soused, takže nám nestihli nic ukrást. Od té doby máme kolem domu všude kamery a také jsme raději investovali do opravdu kvalitního alarmu.

    OdpovědětVymazat
  15. V dnešní době to bez zabezpečení prostě nejde. Zloději se neštítí ničeho. Nám letos na jaře zloději navšítvili naši zahradu a vykradli nám zahradní domek. Naštěstí tam nebylo nic moc cenného. Využili toho, že široko v okolí nikdo nebyl. Teď přes zimu jsem tam tedy pro jistotu nainstaloval fotopast. Pokud se zase nějaký zloděj objeví, tak alespoň bude zvěčněný. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Přemýšlím nad tím, jestli si něco takového pořídit. Jak to funguje v bytech? Já totiž až dodělám rekonstrukce bytu Praha, tak určitě chci nějaké zabezpečení, ale abych neplatil zbytečně moc a aby to taky k něčemu bylo. Někdo, kdo se v tomto vyzná?

    OdpovědětVymazat
  17. Podle mě je pořízení kvalitního zabezpečovacího systému důležité pro ochranu celé rodiny a majetku. My máme zabezpečený dům i kůlnu, do které uklízíme zahradní nábytek, sekačku, gril atd. Manžel nedávno narazil na internetové stránky https://www.avenberg.cz/k94-grilovani-plynove-grily, kde ho zaujaly plynové grily. Jeden ho ohromil natolik, že si ho hned objednal. Doručili ho do druhého dne a o víkendu jsme měli letošní první grilovačku, která byla perfektní. Máte taky někdo takhle dobrou zkušenost s tímhle obchodem?

    OdpovědětVymazat