neděle 30. srpna 2015

Luxusní povlečení - Mako - Satén

Povlečení z Mako-saténu se těší velké oblibě. Charakteristickým znakem pro tento materiál je, že je mercerisován. Tento speciální zušlechťovací postup zvyšuje lesk a rovněž odolnost tkaniny proti opotřebování. Luxusní povlečení z Mako Saténu patří mezi nejjemnější materiály, do kterých můžete své přikrývky a polštáře zahalit.

Povlečení Mako - Satén
Luxusní saténové povlečení (Mako – Satén) či materiál pro jeho výrobu, bavlněný satén, patří mezi ty nejjemnější materiály, které si můžete koupit. Jedná se o oboulícní úplet o vysoké gramáži. Toto povlečení se vyrábí ze 100 % čisté česané bavlny. Bavlna prochází procesem mercerování.  Bavlna používaná k výrobě povlečení z Mako – Saténu pochází z Egypta a je považována za nejkvalitnější bavlnu na světě.



Co je to mercerování?
Marcerace je proces při kterém bavlněná vlákna získávají nádherný lesklý vzhled, zvyšuje se jejich pevnost a jemnost a také si luxusní saténové ložní povlečení mnohem lépe a déle udrží svou barvu.
Během procesu mercerace se látka ponoří do roztoku louhu sodného (musí být koncentrovaný). Vlákna poté nabobtnají a změní svůj tvar. Po této proceduře se výrazně zvýší pevnost materiálu a barvivo je pevně fixováno ve vláknech. Bavlna se tak stává velice podobnou hedvábí s úžasnými vlastnostmi co se kvality i vzhledu týká
.
Vlastnosti saténového povlečení (Mako Satén)
Luxusní povlečení z Mako – Saténu je pevné a jemné. Tkaniny jsou velice kvalitní a stálé. Vydrží vám opravdu dlouho a stále bude vypadat jako nové. Látka se přizpůsobí každému ročnímu období. V létě příjemně chladí a v zimě naopak hřeje. Navíc dobře odvádí vlhkost.  Saténové ložní povlečení se často vyrábí s nežehlivou úpravou.

Péče o saténové povlečení
Tak jako o každé povlečení i o povlečení z materiálu Mako – Satén musíte patřičně pečovat. U všech materiálů byste neměli používat příliš mnoho prášku na praní. Stačí asi tak třetina toho, co používáte obvykle. Program je vhodný s alespoň pětinásobným mácháním, a pokud výrobce neurčí jinak, je možné použít i aviváž.

Povlečení z Mako – Saténu je kvalita, kterou ocení zejména nároční uživatelé.





2 komentáře:

  1. No, musím uznat, že toto vypadá opravdu luxusně. Díky za tip. Upřímně já vůbec nevím z jakého materiálu je povlečení, které máme v ložnici my. Spí se na něm ale dobře a to je podle mě nejdůležitější. Co by to ovšem chtělo je nová matrace. Ta naše už nutně potřebuje výměnu. Mně by se hrozně líbila jedna, kterou mají tady, ale bohužel je strašně drahá. Ta investice se ale asi vyplatí.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat