pondělí 22. prosince 2014

Stavební chemie německé značky Schomburg

Stavební chemie německé značky Schomburg

Německá společnost Schomburg byla založena roku 1936 v Detmoldu. Od svého počátku se zabývala obchodováním se stavební chemií, později začala vyrábět vlastní produkty a založila svoji továrnu. Významným milníkem v historii této firmy byl rok 1966, kdy se poprvé začaly vyrábět stavební izolační materiály pod značkou Aquafin. Firma se postupně rozrůstala a otevřela svoje pobočky i v dalších zemích Evropy (Nizozemsko, Polsko, Slovensko, Švýcarsko, Itálie) a také v Indii. Dnes má společnost Schomburg zastoupení v mnoha zemích světa včetně České republiky a její produkty si můžete zakoupit i v našem obchodě. Mezi hlavní činnosti této firmy patří především produkty pro izolaci a rekonstrukci staveb a pro izolaci a pokládku dlažby.


Hydroizolační materiály Schomburg Aquafin

Mezi nejznámější výrobky od firmy Schomburg patří především hydroizolační materiály Aquafin. V této kategorii nalezneme např. nepružné hydroizolační stěrky, flexibilní hydroizolační stěrky, hybridní hydroizolační stěrky, silnovrstvé dvousložkové izolace, krystalické hydroizolace nebo dvousložkovou hydroizolační maltu. Mezi osvědčené systémy patří např. Aquafin-CJ, sloužící pro hydroizolaci pracovních spár v betonu. Systémy Aquafin patří mezi v Evropě mezi absolutní špičku a vynikají prvotřídní kvalitou.


Další produkty společnosti Schomburg

Vedle již zmíněných izolačních materiálů Aquafin se společnost Schomburg zabývá také stavebními materiály určenými pro rekonstrukci staveb. Patří mezi ně např. vysoce kvalitní sanační omítky Thermopal nebo systém hydroizolace sklepních stěn a podlah Combiflex. Pro pokládku dlažby pak Shomburg nabízí systémy Saniflex-Monoflex určené pro obytné stavby, Aquafin-2K Unifix-2K pro prostory s vyšším zatížením nebo Asoflex-AKB. Na pokládku přírodního kamene je pak určený systém Cristallit.

1 komentář:

  1. Pokud se nemýlím, tak některé jejich produkty jsme při rekonstrukci používali také. Už je to ale nějaký ten pátek, nepamatuji si už přesně co jsem tehdy kupoval. Jsem hrozně rád, že už to máme víceméně za sebou. No, vlastně ne. Ještě zbývá dokončit střechu. Tu jsme dělali až letos v létě, protože na ni prostě předtím nebyly peníze. Už je ale víceméně také hotová. Krytina je položená a teď už zbývají jen drobnosti jako jsou lišty a úžlabí

    OdpovědětVymazat