úterý 20. května 2014

Moderní zabezpečovací systémy

Moderní zabezpečovací systémy

Každý si v dnešní době jistě všímá zvýšené kriminality, loupežných přepadení a přemíry výtržníků, kteří se potulují ulicemi a vyhlíží si domy či byty k vykradení. I díky tomu je zde stále narůstající zájem o zabezpečovací systémy různých podob, jež chrání nejenom hmotný majetek, ale také vás samotné.

zabezpečovací systémy






Jde o elektronické zabezpečovací systémy označované zkratkou EZS, které jsou instalovány jak do nekomerčních objektů, tak do těch komerčních. Zabezpečovací systém může mít hned několik podob a úrovní ochrany, s nimiž vás nyní částečně seznámíme.

Typy zabezpečovacích systémů

Využívat lze drátové i bezdrátové zabezpečovací systémy. Zařízení, která bývají připojena na pult centrální ochrany, jenž je označován zkratkou PCO. Díky tomu o vniknutí do vašeho příbytku víte jak vy prostřednictvím zaslané SMS zprávy, tak zabezpečovací agentura, která zajistí potřebný výjezd na dané místo.

elektronické zabezpečovací systémy

S pomocí bezpečnostních systémů lze hlídat v podstatě jakékoliv objekty nebo jen konkrétní části staveb, jako jsou elektrické rozvodny, sklady s materiálem a podobně.
Aby byl celý systém pro zabezpečení opravdu dokonalý, může být jeho součástí například vizuální zobrazení konkrétních oblastí, o což se starají kamerové systémy. Pohyb tak lze monitorovat jak za pomoci čidel, tak optického vzezření.
kamerový systém

Doplňkové prvky zabezpečovacích systémů

V rámci komplexní ochrany vlastního zdraví a nemovitosti, lze upotřebit také elektrickou požární signalizaci, speciální domovní telefon nebo docházkový systém, který se hodí spíše do komerčních prostor, kde je poměrně velká migrace lidí.
Dbejte o své bezpečí na té nejvyšší úrovni, o což se mohou postarat kvalitní zabezpečovací systémy, které jsou napojeny na tísňovou linku a jejichž správa je velice jednoduchá. Propracované systémy, jež vás skutečně ochrání.

3 komentáře:

  1. Dříve jsem moc nechtěl investovat do zabezpečení domu, ale návštěva zlodějů mě přesvědčila o tom, že to byla chyba. Během chvilky se jim podařilo ukrást některé cennosti, ale z nějakého nepochopitelného důvodu je zajímala i filtrace pro jezírka, která nebyla zrovna nejlevnější, takže jsem toho nakonec pořádně litoval.

    OdpovědětVymazat
  2. Zabezpečit si dům je velmi důležité. My třeba poté, co jsme si nechali udělat ploty na klíč, jsme hned na bránu nainstalovali full hd kamery se záznamem až měsíc dozadu. Jakmile se totiž v ulici něco stane, máme to na kamerách a to je dobře. Je dobré mít dohled nad okolními jevy.

    OdpovědětVymazat
  3. Nad něčím podobným teď přemýšlíme v rámci zabezpečení naší administrativní haly, kterou máme ve firmě. V poslední době se z původně poměrně klidné lokality stala lokalita relativně riziková. No, asi to známe všichni. A PČR odmítla dělat pravidelné kontroly. Takže samozřejmě nad rámec běžného alarmu budeme muset pořídit i něco, co bude trochu efektivnější.

    OdpovědětVymazat